Yoga of hope

Yoga of hope är ett internationellt initiativ för barn cancer fonden.

Det går av stapeln 17 november och många yoga samtidigt.

Hos mig kan du yoga:

kl  10.15-11.30 Global yoga från hjärtat – en flödande dynamisk klass med fokus på balansen mellan att ge och ta emot.

Boka via Barncancerfondens sida 

kl 13.30 -14.15 kan du yoga tillsammans med ditt/dina barn 3-6år med Sara

Boka här

kl 14.30-15.15 med dina/ditt barn 7-10år med Sara

Boka här

Sara och jag ställer upp med tid och lokal utan egen vinning. Kan du inte vara med men vill bidra ändå, går det utmärkt att klicka på länken och donera en summa.

 

Hoppas att vi ses

Kärlek Sandra

Otillräckligheten

Otillräckligheten, jag tror att det är min största motståndare, som jag kan se…

Saker pågår i livet just nu. Jag som aldrig ryggar för att dela med mig av vad jag går genom, gör det. Jag är rädd att såra människor som har det motsatta problemet, jag är rädd att bli dömd av folk som är motståndare till det beslut jag tagit.

Kroppen är så cool, balansen är så lätt att rubba och det rubbar allt, långt innan du är medveten om vad som  pågår så är du påverkad.  Det stora i hela den här karusellen är just det, att det funkar.

Det hände en olycka, vi gjorde vad vi kunde med dagen- efter piller men det hände ändå.

Kort efter det började jag känna mig stressad, pressad, som om kan inte alla bara lämna mig ifred. Jag räcker inte till.  Jag klarar inte av detta mer. Tydligen hade kroppen redan börjat prioritera ett helt annat skapande än jag var intresserad av.

Jag är känslig i vanliga fall men nu slog känsligheten nya nivåer, ljud, dofter beröring, det skar i mig till den grad att jag höll på att gå sönder. Då känner jag mig otillräcklig som mamma, som fru och vän. (jag klarade inte av att stanna längre än till kl 21 på en kär väns 50-års kalas)

Det var då vi började ana oråd, något är galet, nog för att jag är känslig men jag brukar faktiskt kunna använda mina tekniker och grunda mig så passa att jag kan vara där jag vill var.

Jag började bli orolig i magen och få ont i ryggen, magen svullnade och jag började få svårare att andas.  Saknade den där kontakten med den nedre delen av magen, som om den hade annat för sig än att  stabilisera.

Jag har letat information om vad som händer med kroppen, men den mesta information man får om hormoner är att de kan få dig att bli trött och må illa och vad de gör under rådande situation. Inte varför denna fantastiskt intelligenta del av naturen gör att förlamande trötthet och illamående är en bieffekt. Tills jag faktiskt hittade en länk som sa just det. Att det är ju ganska smart att mamman inte orkar göra en massa saker som riskerar fostret så där i början när det är så känsligt.

Men allt detta, all denna otillräcklighet som jag känner inför de 3 barn jag redan satt till världen, inför mig själv, det faktum att vi måste försörja dem. Att vår situation är som den är, att min man är över 40. Den mentala och fysiska påfrestningen som det innebär att gå genom detta en gång till.  Att vara medveten om att jag var gravid i en vecka, den prövningen var skrämmande, nedslående och omvälvande.  Tankarna så många, perspektiven så många, men det som var rätt för oss och varför är vår sak.

Jag har lärt mig så mycket om mig, men också andra människor. Om rädsla och kärlek. Jag vet att folk vill ha det jag har, men också att andra har det jag vill ha.

Men nu är det dags för mig att skaffa det jag vill, inte leva mitt liv i paus för någon annan, kollegor, vänner eller ens barn

Lyssnar på denna och känner att mitt liv handlar om mig.

Det är ju då det blir bra.

Ja mjuknar i magen, andas djupt, sjunker ner i sätet och känner hur otillräckligheten rinner bort från ögonen som en hinna som hindrat mig från att se klart, hur den tunna hinna av ”jag kan inte andas” i brösten och mellan skuldrorna mjuknar och blir varmare.

Nu börjar jag landa igen <3

Höstglöd och val

I helgen var jag i Åre, ska jag vara nog så är jag fortfarande på väg hem… Sitter i Alvesta på inte det tåget som det var tänkt med det blir nog bra ändå.

Efter helgen bär jag med mig en känsla av glöd, närvaro, lätthet. Att få delat en helg med vänner. Nya och vänner sen länge.

Jag bär också med mig en oro och en känsla av att denna resan kostat för mycket. Inte i form av pengar utan i form av tid med mina barn. Jag tänker mycket på hur jag/vi kan skapa den känslan av lätthet, kravlöshet i vardagen. Jag är på god väg att skapa ett sånt liv. Ett liv där jag älskar mitt jobb. Men efter en massa prat om politik börjar jag fundera på om det ens är möjligt att vara småföretagare och den tvivlen krossar mitt hjärta en smula.

Jag kan inte jämföra eller ens nå ut på samma sätt som större företag kan. Men jag kan och VILL erbjuda något äkta.

Jag vill tro på kärlek, gemenskap och äkthet men just nu är det mest en klump i halsen och en oro om att inte klara att försörja familjen.

Jag vet att jag inte gör allt vad jag kan för att stötta andra små företag, att jag kan bli bättre på det.  För vad blir alternativen när valfriheten försvinner?

 

Jag brinner för att hjälpa andra, jag brinner för frihet, när du har ett val, välj det du brinner för. Vad vill du odla?  Nu menar jag inte bara politiskt.  Gör medvetna val <3

 

 

Reset & Reconnect

Yoga och egen massage för att släppa på spänningar kring höfterna. Först får du öva på tekniker att slappna av och släppa taget om smärta, sen får vi djupare för att skapa skillnad och balansera vår ”key-stone” saccrum.

När vi släppt på motståndet ska vi jobba med tekniker för att skapa kontakt med ”rätt” muskler.

Perfekt för dig som har ont i ländryggen, bär spänningar i axlar och bröstkorg.

För dig som känner dig orolig och blockerad av rädsla. Som önskar dig mer livsgnistan

Investering 350kr endast 12 platser

TOUCH

Beröring är ett basbehov vi har, det finns massor av studier som visar på det. Spädbarn utvecklas bättre om de får vara nära. Detta är inte en workshop i beröringens alla fördelar utan hur vi kan fördjupa effekten och upplevelsen av den enkla vardags beröringen. Från att hålla handen, kramas eller ge dina nära och kära massage hemma. Du behöver inte vara eller vilja bli massör, du behöver bara händer och hjärta att beröra med och från.  Vi kommer prata lite, meditera, andas och yoga och sedan jobba med beröring och att känna.

Det kommer vara en perfekt avslut på lördagen, du kommer vara så härlig och mumsig inför vad som än kommer efter.

Be you, Be true Be free

Vi yogar och samtalar kring att vara sann, att lyssna på sin magkänsla och våga välja det som känns rätt framför det som känns bekvämt.

Vad skulle du göra om pengar, misslyckande och ursäkter inte var aktuella??? Hur kan du leva med din sanning, våga sätta gränser för dig själv och sluta bry dig så mycket om vad andra tycker.

Anmäl till s_jamtfjall@hotmail.com eller BOKA HÄR 

I denna workshop ingår

Föreläsning, yoga, samtal/sharing, guidade funderingar och fika

Ca 2 timmar praktisering Yin/yang yoga, pranayama och meditation

ca 2 timmar fika, samtal och föreläsning

 

Efter Lunch kommer det finnas möjlighet att boka en enskild session med mig med samtal och/eller healing 75min för 750kr (speciellt för dig som är med på förmiddagen. )

Höstglöd

För 3e året i rad har jag nöjet att få vara en av presentatörerna på Höst glöd i Åre. Ett intimt och rikt event. Kombinationen av träning och natur är magisk just där.

Bo på hotellet med närhet till spa, god mat och träningen i samma lokaler, eller utanför dörren.

Jag ser fram emot att åka ensam denna gång, första året var jag gravid och förra året var det en lite bäbis med. Nu ska jag njuta av spa, vin och massa härlig träning, SUP yoga, dansa med Eva Katrin, moving meditation med Fröjdis mm.

Läs mer här HÖST GLÖD

 

 

Am I free??

Vad är det som driver oss? Ja för mig är det frihet. Men hur vet man om man är fri, när blir man det, eller är det grader.

När jag känner efter blir svaren på det ointressanta, för är det en destination så är jag inte framme än och vad gör det med mig? Det får mig att känna mig trasig och ofärdig, frustrerad och skavig på insidan.

Kan det var en kompass, en riktning, det som driver mig genom livet, gör att jag tar beslut som får mig att känna sinnesfrid och att sträcka på mig i mig själv, att leva mer avslappnat.  Just nu är det så jag ser det. Det där lilla ordet ”Just nu”, det skapar en frihet i mig, friheten att inte behöva vet, att kunna växa, ändra mig och ta nya perspektiv.  Hur vi uppfattar något., är det inte bara en fråga om varifrån vi tittar på det?

Så till dagens insikt om telefoner och skärmar.

Dagen blev inte som tänkt, en krasslig kille gjorde att jag fick styra om dagen för att vila hemma istället för att hålla meditationsklass. Så snabbt fick jag dyka in i telefonen och koncentrerat meddela kunder, barnomsorg och diverse pappor (ok, bara dom som varit inblandade in mina barn, ja och en av kunderna är ju iosf pappa men det har inget med mina barn att göra….. 😉 När jag fixade och grejade började lilleman närma sig förmiddagsvila och talade om det högre och högre. När siktet var inställt på lösa uppgiften bekom gnället mig inte så mycket…. Men sen, när det akuta fixandet var klart låg det ett sug kvar kopplat till telefonen, något som egentligen inte var viktigt men det drog mig iaf, en känsla av ”jag ska bara” utan ett tydligt vad är detta bara.  Jag insåg att det ligger något här, i min relation till min telefon. Första reaktionen var ok, jag ska stänga ner, koppla bort och ta avstånd, nästa tanke var men då kan ingen nå mig och så var jag inne i en tankeloop tills jag insåg att jag slutat andas, jag missade vad som pågick framför mig och jag fortfarande var ägd av telefonen.

Jag suckade djupt, släppte den subtila spänningen som fanns i kroppen, fuktade läpparna, släppte käkarna och andades djupt.

Vad är frihet för mig? Jo att kunna välja, att ha fler möjligheter, att se dem och att ta den väg som leder mig till mig. Kort sagt, de två alternativ som först fanns, göra inget eller begränsa telefon användandet är två stängda val, de leder till smärta och att blunda på ett eller annat vis.

Kan frihet i detta fall vara att använda telefonen medvetet? Men öppna ögon kan jag se när det är viktigt att be tex barnen att vänta och när det är viktigare att lyssna på dem. För visst finns båda de alternativen. Att bara se sina barn och sätta dem först och att bara se till sig själv och sätta sig själv först. Är det inte en balansgång?

Måste vi inte hela tiden göra val? Har inte varje val en konsekvens som är beroende av så många parametrar att man kan bli galen??

Därför sätter jag min kompass på vad får mig att känna mig fri och då blir valet en smula lättare.

XOXO

Internationella YOGA DAGEN 2018

Detta firar vi med ett YOGA PARTY hela eftermiddagen och kvällen.

Sara Alexandersson kommer och håller i barn/familjeyoga, jag bjuder på en mix av allt jag älskar, yoga, mediation, bus och energi

Betala 100kr/h som du är med och yoga.  30min =50kr, 90min =150kr, 3 timmar = 300kr som swishas till 123 103 04 10

Schemat

15.30-16.00 Barn/ familje yoga 3-6år

16.15-16.45 Barn/familjeyoga 7-10år

17.00 Global yoga – Why so serious  60min skönt flow til skön musik

18.00 Shake it baby, 30min frigörande skak-meditation  (skrämmer det dig??? då är det verkligen för dig <3

18.30 YIN – Good night sweetheart 90min yin med fokus på grundning, avslappning och återhämtning

BOKA HÄR

 

 

GDPR

GDPR gäller som lag i alla EU:s medlemsländer från och med den 25 maj 2018. Syftet med GDPR är att skapa enhetliga regler för hela EU, att skydda medborgares rättigheter till sina egna data samt att underlätta för företag som verkar i flera EU-länder.
Alla uppgifter som du anger när du bokar, betalar eller skriver upp på nyhetsbrev hos mig använder jag endast till det, att administrera fakturor, sköta bokningar eller informera dig om saker jag har på gång i verksamheten.
Jag delar inte med mig av dina personuppgifter och du kan när som helst avbryta din prenumeration.
Vill du läsa mer om datakyddsreformen så kan du göra det här:https://www.datainspektionen.se/dataskyddsreformen/