Pengar vs kunskap

Får du det du betalar för?

Eller betalar du för vad du får?

Jag var på ett möte för hjälp med min ekonomi, ffa deklarationen, något som både skapar oro och förvirring i mitt liv och mitt företagande. I takt med att han berättade hur han kunde hjälpa mig rann stressen av mig, jag kände ju mer han pratade att jag var villig att köpa det han sålde och betala mer än jag egentligen var bekväm med., för att jag VET att när jag inte oroar mig är jag bättre på livet och då håller jag mig frisk, drar till mig fler kunder, har roligare och mår bättre.

Det får mig att tänka att vi är många som betalar oss ur saker som stjäl vår energi. Allt från matkassar, barnomsorg, städhjälp, bygghjälp allt detta för att må bättre.

Idag poppar det upp nya massörer och yogalärare lite varstans, i ett större perspektiv gör det mig så glad, att vi blir fler, att fler hittar till yoga och det kommer gynna den stora gemenskapen. I det lilla perspektivet blir jag rädd för min egen överlevnad, att folk inte ska tycka om mig, eller välja mina klasser.

Inom de flesta andra branscher ökar kostnaden för en tjänst ju mer erfarenhet och kunskap den som utför tjänsten har, men inte inom friskvårdsbranschen.

Så hur ska du veta, om du betalar 650kr/h för en massage där massören just gjort klart sin utbildning eller massören har masserat i 10år och har 15 olika vidareutbildningar med kunskap i sin ryggsäck. Betalar du för det du får?

Visst är det så att massage är massage, spänningar släpper, smärta lindras, cirkulation ökas osv… Men det finns en faktor som inte tas med i detta och det är medvetenhet, vi kan göra en massa coola grejer utan att vara medvetna, att lita på det högre som i detta fall är teknikerna, men en massör/yogalärare som har praktiserat länge har en mycket större närvaro och medvetenhet bakom teknikerna vilket faktiskt gör att du får en mycket större effekt på din hälsa och välmående. Men det är saker som de flesta av oss inte riktigt känner till, det som sker under ytan, bakom kulisserna, energin och kvantfysiken i det. Detta är det som avgör om du av en slump får en bra effekt för din hälsa eller om du faktiskt får det du behöver för att växa och expandera. Att gå från smärtfri till fri och levande.

Friskvård jobba med att förebygga och förhindra, men ffa utöka hälsa så att vi har mer utrymme innan stressen tar oss. Men där slutar många, när det inte skaver mer då kommer jag inte på yoga eller går på massage. Men det är då dessa tekniker funkar som bäst, när du jobbar för att få en större platform av hälsa att stå på, när du jobbar stärkande snarare än läkande.

När du säger att du ska gå och träna, vad är det då du tränar på? Vilka förmågor är det du övar upp och vad ska du ha dem till? Jag skulle vilja svara på det och säga oavsett vilket ditt varför var så tränar du på att vara mer DU, kanske en med starkare muskler, bättre kondition, lägre stress tålighet, men det är dig, det är dig du tar hand om. Din kropp, ditt hem, ditt jobb. Varför är vi mer benägna att lägga vår tid och energi på de yttre omständigheterna, när de inre omständigheterna är THE GAMES CHANGER.

Så frågan är ska jag och andra lärare/massörer med stor erfarenhets ryggsäck höja våra priser för att signalera att här får du mer, för att visa att det som pågår under ytan att det som jag verkligen säljer. Det är vad du verkligen behöver, vad jag verkligen behöver, vad världen verkligen behöver eller ska vi fortsätta gå runt och förminska oss själva till tänkande mekaniska rörelseapparater, yoga till en bra streching och massage som något lyxigt.

Eller är det så att jag ska vakna och berätta för världen att hos mig får du mycket MER än bara en behandling för kroppen, här får du ett ökat välbefinnande som spiller över i ALLA aspekter av ditt liv. Det kommer påverka allt där du är.