Semesterkilo

Jag börjar få konstiga blickar, folk omkring mig sveper med ögonen över min kropp. Ja, jag jobbar i gymmiljö och ja, jag förväntar mig av mig och mina kollegor att vi ska leva hälsosamt både med träning och kost.  Är jag ok med förändringarna som sker i min kropp just nu, är jag ok med att kunder och kollegor dömer mitt midjemått? Skulle jag själv anlita någon som inte ser ut att leva som dom lär? Balans i all ära, men är det balans när någon på kort tid börjar växa i färdriktningen. Spelar det någon roll vad andra tycker om mitt utseende?

Sen finns den andra  aspekten av mina semeterkilo, den aspekten att de inte är ett resultat av förändrade vanor, eller extra mycket vin och god mat i sommar(faktiskt inget vin alls). Den aspekten att detta är ett resultat av samboskap och kärlek och att det ett tecken på hur fantastiskt magisk och häftig kroppen är. Vilka mirakel den kan utföra, som vida slår alla crazy asanas.

Idag fick vi se det lilla mirakel som har stört min praktisering, som har gjort mig tröttare än trött, som gjort att kroppen känts som bly och huvudet fyllt med bomull. Kroppen har talat sitt tydliga språk. lägg ner allt, sätt ditt ego åt sidan du bakar en bäbis. Inget är större eller viktigare just  nu.

14274428_10153777585546232_1587469364_o

 

Jag är glad att äntligen få tillbaka lite energi och tankeverksamhet, att orka ta hand om kroppen så att den kan vara stark hela vägen fram till Mars när du lilla pyre ska bäras på utsidan istället.

Så kan jag vara ok med förändringarna i kroppen? Nja, men belöningen, är värd allt och lite till. Kan jag stå ut med blickar och kommentarer om min kropp. Nej, det är inte ok att vi dömer varandra utan att veta vad storyn är.