Skitsnack och önskelistor

Att driva företag och vara föräldraledig i en bonusfamilj kräver lite kreativitet och intressanta lösningar. Du vill inte vet hur många mail eller inlägg som görs från toaletten, man jag kan tänka mig att jag inte är ensam om detta. Eller som idag, bäbis somnade i bilen efter skollämning av de stora, planen var att sitta kvar och fixa lite… Men kaffet gjorde sig påmind, snabbt. Jag hoppades mot bättre vetande att E skulle fortsätta sova när jag tog honom hur bilen, gick skit bra tills jag skulle lägga ner honom i sängen… då tittade hans lilla huvud upp över kanten. Nöden har ingen lag så han fick följa med… Till och börja med lekte han med saker på golvet, ja vi har massa leksaker på toagolvet, men sen vill han såklart upp i knät. Så även förra  veckan när jag var magsjuk.  Första gången jag hade en liten kille i knät (för 8 år sen) även när jag 💩 såg jag bara lidandet. Alla sa njut, det går över fort å allt det där ni vet… Jag tänkte ”jag men du vet inte hur jobbigt JAG har det”
Men såklart var allt skitjobbigt, det var ju allt jag fokuserade på mitt lidandet mitt tillkortakommande.

Där och då på toa insåg jag att det är ganska mysigt när dom bara vill vara nära, hur mycket jag saknar närheten och den totala mammigheten nu när dom stora båda börjar tycka att andra saker än mamma är viktiga och lever här på halvtid (rädslan att förlora dem är en helt egen bok)

Det liksom påminde mig om att det du fokuserar på skapar din värld, så noga med vad du tänker, väljer och tar in.

 

Till sist min önskelista för slutet på detta året.

Jag önskar att människor börjar ta eget ansvar för sina liv, sitt agerande och sitt lidande. Att människor som idag bär andras ansvar och önskar världen allt gott ska få en lite lättare börda.

”Allt löser sig sa hon som sket i badkaret”