Ta plats med yoga i jul.

Detta är en uppmaning till alla mammor ffa (ja jag generaliserar, känner du dig träffad är du välkommen att läsa också oavsett vilken roll du har)

I höst har jag dykt in i #nobullshit som lett mig till att ta mer plats. Om du vill läsa vilken sutra det handlar är det bla asmita – förvriden självbild.

 

Är du den som ber om att få ta en dusch, sitta ner med kaffet eller att gå och lägga sig. Du som står med det yttersta ansvaret för julprojektet eller vardagsplaneringen? Hör du dig själv ofta säga/tänka kan jag bara få….

 

Jag var så bitter och arg på papporna till mina barn för att de så själklart gick på toa när barnen var nyfödda. Att jag fått vänta flera timmar i nöd. Så nu i höst skiftade något, bäbis vill fortfarande följa med mig på toa helst, men jag bara gick, sa Nu går jag på toa och lämnade ansvaret. Vet du vad som hände? Inte det världskrig jag förväntade mig, inte ens ett höjt ögonbryn. Faktum var att allt det jag var rädd för hände när jag bad om lov och kände mig orättvist behandlade som inte ens ”fick” gå på toa. Vem hindrade mig egentligen?

 

I jul ta plats. Drick glöggen eller kaffet med samma självklarhet som du tycker att alla andra har. Lita på att det som är viktigt blir gjort och om det inte blir gjort så tycker inte nån att det är viktigt. Ja men…. Japp jag  har också ja men från mitt kontrollbehov. Ge dig själv en skön jul utan konflikter genom att vara kritisk mot ditt kontrollbehov, ifrågasätt det och njut av det som är viktigt för dig/er.

Ego som möter ego, traditioner och förväntningar Det är en fantastisk möjlighet att syna dig själv sömmarna och skapa något annat.

Förvandla dukha till sukha.

 

God jul på riktigt