Tacksamhet

Minns du nu och då att vara tacksam för det självklara? Som rinnande vatten?

Idag sitter jag hemma och fixar med pappersjobb eller ja, datorjobb, jag är imponerad över er som sitter framför en dator hela dagarna. Efter 1,5 timme bultar mitt huvud och munnen känns torr, för jag tröstar  mig med kaffe när bokföringen blir för krånglig. När jag ska fylla på mitt vattenglas inser jag att de just stängt av vattnet i huset.

Där och då, när jag inser att vi har inget annat att dricka än mjölk eller vin slår tacksamheten över de bekvämligheter som alltid finns över mig. När jag sedan vidgar mina vyer till att jag är gravid och kissnödig, på en gång och säkert om en kvart igen…. eller hur skönt det hade varit att mota spänningshuvudvärken med en varm dusch… eller laga den där grytan till lunch… ja då inser jag på riktigt vad jag tar för givet.

Vad vi har varje dag utan att uppskatta.

Jag tar till mig en det är vad det är inställning och åker och köper vatten, inser att det är lyx att spola toaletten varje gång och att vattnet kommer tillbaka när arbetsdagen är slut och fastighetsskötaren är klar för dagen. De gör ju bara sitt jobb, så kan jag göra mitt.

Ha en fin fredag, njut av att hämta och lämna på dagis, hälla upp ett glas vatten eller gå ut med soporna. Det finns så mycket som funkar bra i detta samhället.

Love and understanding