Vad lägger vi fokus på

Nu var  det länge sedan jag skrev ett inlägg. Mycket händer, kurser, events och stora grejer inför framtiden som snart blir offentligt.

Jag har övat massor på att ta mer plats i mitt liv, att göra saker för mig tex #soulsplash  alltså vinterbada.  Det jag insåg var att det var en fantastisk praktisering som gav perspektiv på många saker, ffa hur många ursäkter jag går och intalar mig varje dag. Jag kan inte för att….

De senaste dagarna har jag provat att juicefasta, av flera olika anledningar med de flesta är mentala. Det jag insett är hur mycket tid som spenderas på att laga, äta och städa efter att ha lagat mat. Det känns lite tomt, jag vet inte riktigt vad jag ska göra av tiden, trots att jag har en miljon saker att göra.

Att äta och laga mat är viktiga saker i livet, det handlar om överlevnad. Men jag liksom känner att det saknas mening i överlevnad. Hela Kasam – Känsla av sammanhang som är viktigt för vårt välbefinnande.  Överlever gör vi ju inte så att bara gå runt och överleva känns litet. Jag pratar med många som känner en viss hopplöshet över just det. Vad är meningen med allt görande.

Mina tankar har gått till mat massor, mat med smak och färger, jag längtar efter att njuta av maten. Kanske är det så att om vi är närvarande i det vi gör, njuter av det lilla så finns något större i det.

Så när du gör alla de där sakerna som behövs för att du ska överleva, kan du prova att verkligen uppleva det.  Om det är vad jag får ut av att fasta, mer närvaro när jag äter så är det en stor vinst.

Det var allt liksom