Val

Jag läste nyss ett citat om att den svåraste kroppsdelen att justera i asanas är hjärnan, det fick mig att börja tänka.

Att jobba med hjärnan är så mycket mer än att stänga av i meditation, tystnad är magiskt, återhämtade och nödvändigt  men vi behöver sorter att reflektera också. Vilka tankar snurrar i huvudet? Hur ser jag på saker, vad har jag fastnat i.

20161025_094012

De senaste dagarna har jag varit gravid och frustrerad över hormoner, funktionen i kroppen. Ja helt enkel nidbilden av en gravid kvinna som växlat mellan irritation, skratta och tårar. När jag sorterad mina tankar under dagen promenad insåg jag att jag fått små ledtrådar till att det är mina val som gör skillnaden för hur jag mår. Jag saknar inte kunskap, tekniker eller tid. Jag vet hur, vill och kan må så mycket bättre både mentalt och fysiskt.

Så när jag tappade det i personalrummet över en kund som så totalt lämnade över ansvaret för sin hälsa på precis alla hen kunde tänka och ändå gnällde över att någon faktiskt tagit ansvar förbi det man rimligtvis kan kräva av en annan människa ja då insåg jag att jag hamnat där igen. Där där det sker stora förändringar i strukturerna i mitt liv men under tiden glömmer jag styra vardagen och faktiskt skyller ifrån mig på just nu mest graviditeten. (ett stort ok för en ännu ofödda människa)

Så jag började trevande välja små andra tankar, tog mig upp, skrattade åt dumma tankar som att min 30 min stads promenad inte kunde jämföra sig med de skogspromenader i timmar som jag föreställer mig att alla andra tar.

Satte på en random spellista gav mig 30 min med min matta efte min date med min PT och då dök denna låt upp och påminde mig och kraften i mina val tårarna trillade men detta val var ett av de bästa, svåraste och jobbigaste i mitt liv. Hur svårt är det då att välja att äta lite bättre, yoga lite mer och tänka lite snällare tankar om mig själv

Se till att äga riktningen i ditt liv, både dom stora valen och dom små.

Namaste